Gilde St. Joris - St. Barbara juli 2019.

Het Brabantse en Limburgse land kent al sinds eeuwen de traditie van de "gilden".  Een kleurrijke traditie wordt zo in stand gehouden. Op zijn eigen manier heeft het Gilde St. Joris - St. Barbara dit gedaan in ons kerkdorp Maarheeze. Voor het gilde is daarbij behalve historiciteit ook steeds het heden van belang. Saamhorigheid en broederschap zijn ook vandaag belangrijke waarden in het gilde. Onze lijfspreuk is dan ook "Broederschap op de grens van Brabant."

Als bezoeker bent U van harte welkom en bieden we U een inkijk in het gildeleven vroeger en nu in ons kerkdorp.

We hopen niet alleen Uw nieuwsgierigheid te prikkelen, maar ook het goede gevoel over te brengen van broederschap tussen jong en oud.

Laatste Nieuws

4. jul, 2020

Groot middeleeuws feest

In 2013 vierde het Maarheezer gilde haar 500 jarig bestaan. Meer dan 600 deelnemers genoten van een grootse middeleeuwse maaltijd, wagenspel en afterparty. Nog steeds ontvangen we positieve reacties en wordt ons gevraagd of het niet weer eens tijd wordt voor een herhaling.
Welnu, overheid en leden vinden een nieuw decennium een mooie gelegenheid voor een herhaling.
In het weekend van 4 en 5 juli 2020 worden weer kosten noch moeite gespaard om twee onvergetelijke dagen te organiseren.
Voor jong en oud zal het zeer de moeite waard zijn om deze dagen te bezoeken. Nadere berichten volgen! Noteer deze dagen in uw agenda.

6. jul, 2019

Toon Liplijn nieuwe koning

Zaterdag 6 juli schoot Toon Liplijn zich tot konig. 136 schoten waren hier voor nodig.

Een impressie van 2013.

Koning 2019 - 2022 Toon Liplijn

Dodenherdenking 2019