Gilde St. Joris - St. Barbara juli 2019.

Het Brabantse en Limburgse land kent al sinds eeuwen de traditie van de "gilden".  Een kleurrijke traditie wordt zo in stand gehouden. Op zijn eigen manier heeft het Gilde St. Joris - St. Barbara dit gedaan in ons kerkdorp Maarheeze. Voor het gilde is daarbij behalve historiciteit ook steeds het heden van belang. Saamhorigheid en broederschap zijn ook vandaag belangrijke waarden in het gilde. Onze lijfspreuk is dan ook "Broederschap op de grens van Brabant."

Als bezoeker bent U van harte welkom en bieden we U een inkijk in het gildeleven vroeger en nu in ons kerkdorp.

We hopen niet alleen Uw nieuwsgierigheid te prikkelen, maar ook het goede gevoel over te brengen van broederschap tussen jong en oud.

Bent u geïnteresseerd. Neem dan contact met ons op. U bent van harte welkom!

Laatste Nieuws

28. mrt, 2020

Gildebroeder Michel Feijen (77) overleden.

Op 28-03-2020 is gildebroeder Michel Feijen, in het bijzijn van zijn kinderen en Paula, overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Michel was meer dan 29 jaar lid van ons gilde. Lange tijd was hij een fanatiek schutter met het "kleine geweer" en een van de weinige met een eigen geweer. Toen hij stopte met het schieten schonk hij zijn geweer aan de vereniging. Hij was een zeer trouw en actief lid. Als het gilde uitrukte was hij van de partij en de laatste jaren liep hij mee als zilverdrager. De verenigingsavonden werden door hem trouw bezocht samen met zijn vriend en vaandrig Frans van Gansewinkel. Vrijdag 20 maart werd hij opgenomen in het ziekenhuis op IC in Geldrop en zaterdags werd vastgesteld dat hij besmet was met het Coronavirus. Helaas heeft men hem niet meer kunnen redden. Het gilde verliest in Michel een gewaardeerd lid.
Leden en overheid wensen zijn kinderen, Paula en al zijn dierbaren heel veel sterkte toe.

Onder de tab Menu/fotoalbum en video vindt u een impressie van het afscheid met gilde eer van Michel.