Medewerking Hoofdliedendag Den Bosch

Mannenkoor en gilde Maarheeze leveren hun bijdrage aan de Hoofdliedendag in Den Bosch.

Op zaterdag 14 oktober 2017 werd in Den Bosch de jaarlijkse Hoofdliedendag georganiseerd voor de besturen van de gilden aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. Elk jaar mag een gilde van een van de 6 Kringen van de Federatie de viering in de St. Jan, waarmee deze dag traditiegetrouw start, verzorgen. Dit jaar is gilde St. Joris – St. Barbara Maarheeze verzocht hun bijdrage te leveren. Het gilde heeft hier direct ja op gezegd.
Hoofdcelebrant was hulpbisschop van Den Bosch Mgr. Mutsaerts. Pastoor Sip van de H. Cornelius parochie (Cranendonck) was de concelebrant.

De zang werd verzorgd door het mannenkoor van de H. Gertrudiskerk te Maarheeze onder leiding van Maurice Bessems en begeleid door organiste Carmen Cozmanciuc.
Na afloop van de mis werd door het gilde, onder een stralende zon en grote belangstelling, een vendelgroet gebracht op de Parade.

Het Maarheezer mannenkoor en gilde lieten hun visitekaartje achter.

Na de koffie en een Bossche Bol in het provinciehuis vertrok men weer per bus richting Maarheeze waar in het gildehuis gezamenlijk de lunch werd gebruikt.

Koor en gilde kunnen terugzien op een geslaagde dag. Het gilde bedankt het mannenkoor voor hun geweldige bijdrage aan deze Hoofdliedendag 2017. Zie voor meer foto’s van deze dag www.gildemaarheeze.nl